Saturday, 22 March 2014

SET RAMBUT SIHAT SHAKLEE

Masa menyapu rumah tadi, merata-rata ada rambut. Banyak lak tu. Sedih tul tengok. husband pun dah bising-bising sebab rumah bersepah dengan rambut. Tak boleh jadi ni, kena buat sesuatu. Kalau dibiarkan botak lak nanti kepala ni. Ekekeke...

Rambut gugur tu memang la normal. Secara puratanya setiap hari keguguran sebanyak 70-100 sehari adalah normal. Tapikan kalau rambut baru lambat untuk tumbuh semula tu yang masalah tu.
Kenapa rambut gugur berlaku? 

Antara punca berlakunya keguguran rambut adalah: 
  • Tekanan
  • Kerap memakan makanan segera dan makanan yang mengdungi MSG
  • Genetik / keturunan
  • Faktor pengambilan ubat tertentu
  • Faktor hormon terutamanya kepada ibu-ibu selepas melahirkan anak
  • Penggunaan produk rambut yang mengandungi bahan kimia

Rambut perlukan protein

Tahukah anda bahawa struktur rambut yang sihat memerlukan protein. Jadi, apabila rambut kita kekurangan protein tu lah punca rambut mudah gugur atau tidak sihat dan tidak berkilat.

Dari mana nak dapatkan sumber protein? Protein hakikatnya boleh didapati daripada sumber makanan harian kita seperti ayam, ikan, daging, kekacang dan banyak lagi.

Petua untuk atasi masalah keguguran rambut

Bagi mengatasi masalah ini, anda boleh cuba petua orang dolu-dolu ye. Petuanya :

Ambil lendir daun lidah buaya, lendir daun bunga raya dan lendir daun litup bumi. Masukkan ke semua bahan tadi ke dalam satu bekas dan campurkan sedikit minyak zaitun. Sapukan bahan-bahan tadi ke seluruh rambut dan balutkan dengan tuala bersih selama setengah jam. Bangun keesokan paginya bilas rambut tadi sebersihnya. Anda boleh amalkan seminggu sekali. InsyaAllah rambut anda akan lebat malah juga lambat beruban.


Rangkaian Set Rambut Sihat Shaklee

Anda boleh cuba rangkaian produk Shaklee yang sangat membantu untuk mendapatkan rambut yang sihat.Selain itu, anda perlu pastikan minum air sekurang-kurang 3 liter sehari untuk membantu penyerapan suplemen yang sempurna. Pastikan anda menggunakan sikat yang lembut dan sisir sikat yang jarang.

Untuk anda yang tercari-cari penyelesaian kepada masalah rambut gugur, inilah suplemen yang sangat disyorkan.

Hubungi saya untuk mendapatkan suplemen ini dan saya bersedia memberikan konsultasi secara PERCUMA kepada anda.

Facebook : https://www.facebook.com/yunizahanim
Call/SMS/Whatsapp : 0174768971

No comments:

Post a Comment